>Kiek kainuoja ir kaip reikia?
Kainuoja daug. Priklauso nuo tavo konkurentų konkrečiu atveju, bet principe iškilti iš nieko į top 5 be 500 lt niekas nedarys. Paskui plius dar dar dar ir pan, ir jei tavo ožnorimas raktinis yra populiarus tai bus tukstantėliai.
>Nuolat prižiūrėti, keisti kokius raktinius žodžius ir t.t.?
Prižiūrėti, taip, sąliginai. Keisti, gal ne. Ar turinys kintaktis? Jei yra viena sritis tai vieną kartą sudėjai raktinius ir juos keli. Matau kitaip nebus, tad duodu pavizdį. Mano ir ir mano kolegos svetainės. Pagrinde viskas kabo ant kelių raktinių. Šiaip jų vienai specelizuotai svetainei/veiklai naudoti kokius 10 nes paskiau kas tai ten netinka googlui. Raktiniai sakykim "perkraustymo paslaugos Vilniuje". Svetainės Perkraustau.lt Liauksmina.lt kraustymelis.lt. Laikom 2-3, 6-7 vietas, kaitaliojasi kas dieną.
>Nieko nedarysi, "nuskęs"?
Taip. Jei bus konkurencija didelė, nuskandins mikliai. Mes skęstam kas porą mėnesių jei mažiau ką darom ir konkurentai pakaupia pinigų tam reikalui. :):) Bet nepasiduodant kylam atgal. Mano duodas pvz kraustymelis.lt iš nulio atėjo į viršų per pora savaičių, t.y. iki antro puslapio. Kaip kalbėjau iškelti galima greitai bet va išlaikyti poziciją darosi sunku, nes ten žaidžia milimetrinės dalys.
>Jeigu nuolat reikia atnaujinti seo, ar yra tikslas tai daryti, (aišku, jei ne pats darai),
>kai gali už pinigus tiesiogiai reklamuot skelbimą?
Vėlgi, sritis kokia. Mano pavizduku, neapsimoka nes per googlą ateina trys ketvirtadaliai klientų, skelbimai mažuma. Kaikam tinka ir skelbimų pariyškinti topai.
>(4 pozicijos kiek pastebėjau, daugiausiai, toliau nemokami).
Google pirmos keturios vietos (maxsimaliai, nes būna kad tik viena ar dvi eilutės užimtos, priklauso nuo konkurencijos) mokamos, paskiau eina nemokamos. Iš esmės esant top 6, nėra jokio skirtumo ar 2 ar 5 vieta nes dabartiniai ektranai yra 19 ir daugiau colių tad tavo reklama bus akių lygy. ;) Svarbu kad ji būtų matoma, nes antraštes irgi gali ir reikia pasireguliuoti kaip nori kad matytusi google (čia svetainės optimizavimo metu).
Dar vieną mažą pastebėjimą iš patirties. Jeigu ketini svetainę kelti su SEO į pozicijų viršų tai teks nenaudoti MOKAMOS ADwords reklamos. Kodėl. MEs tiksliai nežinome bet rezultatas toks kad tada nemokama SEO pozicija skęsta. Ir matomai todėl kad googlas suinteresuotas pakišti tavo svetainės nuorodą mokamai nei nemokamai. ;) Mes gavę tokių nemokamų kuponų sudegėm biški čia neseniai. :):):)
Nežinau, malu čia daug, tikiuosi bent kiek aiškiau. :):) Jei ką dar rašyk. ;)