> Blyn, su 2,4GHz nieko nesigavo, įtariu per medžius. Mikrobanginėse ~2,4GHz dažnis, kažkodėl ne 5GHz, nors neaišku dėl ko- gal paprasčiau padaryti tokio dažnio.O gal stiprinimas per mažas buvo, tai nieko nesigavo.
Susimesk laptope šitą jei jau žaisi su WiFi:
http://www.metageek.net/products/inssider/Tiesa, būtų geriau nusipirkt specialų USB adapterį (arba pasigamint SDR), kuris sugebės gaudyt dar ir mikrobanges, mobiliakus ir visus kitus laukus, kad pamatytum iš kur trukdžiai atsiranda, bet basic troubleshooting'ui šito užteks.
> O šitas tavo variantas ne vien antena- tai kaip ir AP kartu, LAN kabelį, maitinimą pajungti ir tiek žinių?
Jis moka būt ir AP, ir bridge, ir WDS palaiko. Aš pats tai esu pasidaręs "kabelį oru", vienam pastate tokia antena jungiasi į switch, ir kitam pastate tokia pati į swith, bet realiai viskas veikia taip, lyg visi pastatai būtų sujungti tiesioginiu UTP kabeliu tarp switch'ų. Pas jį maitinimas PoE, tai iš viso tiktai vieną kabelį ir tegali jungt: UTP. Per jį eina ir maitinimas, ir management, ir tinklo srautas.
> Kaip jas sugaudai? Spec. įrangą turi ar iš lempos maždaug? Jas labai tiksliai vieną į kitą sutaikyti reikia?
Papildomos įrangos nereikėjo: jungi laptopą prie antenos ir iš akies taikai į kitą anteną, iš karto pasimato kai pagauna viena kitą. Man ~1 km atstumu nekilo didelių sunkumų ta padaryt iš akies. Aišku reikėjo ne tik horizontalią, bet ir vertikalią padėtį pataikyt, nes jos skirtingam aukšty buvo (vienas pastatas 2 kartus aukštesnis už kitą).