> ThinkPad'uose kaip tyčia vienintelis pastebimas trūkumas man irgi buvo ir yra prastoki ekranai... Nors Elvinas iš kompiuterijos kažkada iki pažaliavimo man įrodinėjo, kad yra priešingai :-D
Kas liečia ekranus ThinkPad'uose, tai jų kokybė nėra ir nebuvo garantuotas dalykas, o labiau priklausantis nuo užsakymų. Pvz.: modeliai iki X/R/T60 tuėjo gana plačią ekranų gamą:
TN ekranai: XGA, SXGA+, WXGA, WXGA+, WSXGA, WUXGA
IPS ekranai: SXGA+, QXGA, UXGA
Negana šių tipų ir raiškų, dar buvo ir įvairūs dydžiai, nuo 12,1 iki 17". Tai yra tikrai milžiniškas pasirinkimas, joks kitas man žinomas gamintojas niekada nėra siūlęs šitokios gamos. Užtat, kalbant apie senesnius ThinkPad'us, viskas priklausė nuo pirkėjo (jeigu kokia stambi įmonė užsakė thinkpad'ų su gerais ekranais, tai labai tikėtina, kad po kurio laiko tie patys thinkpad'ai pasipylė ir į paprastų naudotojų rinką). TAČIAU, didelės įmonės, praktikoje renkasi nebūtinai geriausią, bet butinai geriausią kainos/kokybės santykį, todėl daugiausia užsakinėjo modelius su TN ekranais ir mažesnėmis raiškomis (su retomis išimtimis), o modelius, su gerais ekranais užsakinėjo daugiau pavieniai pirkėjai ir todėl, dauguma thinkpad'ų sutinkamų šiandien, turi tokius „šiaip sau“ ekranus. O šnekant apie naujesnius (T61/T400 ir tolyn), tai lenovo (Dėl savo apple ir ko kopijavimo politikos) smarkiai sumažino ekranų pasiūlą (praktiškai liko tik TN ir tik keleto galimų raiškų). Tai Elvinas iš kompiuterijos buvo teisus, tikrai buvo ThinkPad'ų su išties šauniausiais ekranais kompiuterių rinkoje, bet drauge ir klydo, kadangi dauguma vis dėl to naudoja pigius/vidutiniškus ekranus.